International Airbrush Festival Mechelen

Geplaatst op

 

Op 7 en 8 september het international Airbrush Festival in Mechelen

Op een prachtige locatie, namelijk in een kerk van 1304: de Oude Minderbroederskerk. Deze bevindt zich in het midden van de middeleeuwse stad Mechelen, 50 meter van zijn imposante Sint Rombouts kathedraal en 100 meter van de grote markt. Wij vonden deze kerk ideaal geschikt voor de 17′  internationale airbrush tentoonstelling in België.

Airbrush is een kunstvorm die eigenlijk al eeuwenlang bestaat maar… airbrush is niet alleen wat U kent van decoratie op auto’s en moto’s maar ook in het bijzonder op canvas en op andere materialen, alle aspecten van airbrush komen hier tot hun recht.

Ook dit jaar hebben we 40 internationale kunstenaars geselecteerd… maar er is ook een primeur voor Mechelen, Mistral – Melike uit Brugge – brengt haar beste leerlingen mee voor een extra tentoonstelling.

Wat het «Internationaal Airbrush Festival» meest van al bijzonder maakt, is zijn actief karakter. Alle artiesten stellen niet alleen hun reeds gecreëerde kunstwerken tentoon, maar zijn ook ter plaatse aan het werk en realiseren er nieuwe creaties

Hierdoor wandelen de bezoekers in de Minderbroederskerk niet alleen door een grote kunstgalerij maar ook door een reuze atelier, waar de bezoeker de kunstwerken ziet ontstaan. Deze workshop-sfeer brengt steeds een spontane communicatie tussen kunstenaars en bezoekers.

Naast de kathedraal bevindt zich een ondergrondse parking recht tegenover ons Festival.

Voor de praktische kant wordt ter plaatse ook gezorgd want zowel kunstenaars als geïnteresseerden kunnen hier informatie inslaan, ideeën uitwisselen en materiaal aanschaffen aan beursprijzen bij de bekende kunsthandel “Harolds” uit Rotterdam, NL.

De International Airbrush Show is open voor het publiek zaterdag van 10.00 uur tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *